,

Bondtekoe podcast (flashback)

bondtekoe_new

Bondtekoe
In de jaren 70 gingen we iedere vrijdag avond stappen in de Soos. De Soos was een ruimte onder in onze kerk waar jongeren bij elkaar kwamen om de week af te sluiten. In deze ruimte stond een grote koe op de muur geschilderd en daar komt dus de naam Bondtekoe vandaan. Inderdaad met dt! We hadden zo onze eigen jingles en in navolging van de alarmschijf hadden wij iedere week onze eigen Bondtekoe melkschijf!

Wat is dat een podcast?
Podcasten is het aanbieden van mediabestanden op aanvraag door middel van webfeeds. De webfeed bevat een verwijzing naar de mediabestanden. Podcast-aggregators of podcatchers controleren dit bestand op wijzigingen en kunnen geïnstrueerd zijn om nieuwe bestanden automatisch te downloaden. Dankzij de introductie van mobiele mp3-spelers zoals de iPod, was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking tussen iPod – de mobiele mp3-speler dat een markt voor podcasts bracht – en ‘broadcast’ (Engels voor uitzenden).

Omdat podcasten rond 2006 zijn opgang begon te vinden maakten we 10 podcasts met de muziek uit de jaren 70. Voornamelijk gevuld met jingels van die tijd en de melk-schijven die we toen hadden.
Omdat je als podcaster, net als radiostations, rechten moet afdragen aan Buma en Sena besloot ik om te gaan zoeken naar een alternatief…

The New Wave
Met de nieuwe New Wave podcast met muziek in de new age en elektronische stijl starten we een nieuwe serie maar dan met zogenaamde podsave muziek. Podsave muziek is muziek waar geen rechten over betaald hoeven te worden. Artiesten bieden hun muziek aan om zodoende aandacht te krijgen voor hun muziek. Dit is geen top 40 muziek maar daardoor zeker niet slecht.

Luister je mee?

Bondtekoe The New Wave aflevering 40

Bondtekoe The New Wave aflevering 41

Bondtekoe The New Wave aflevering 44

Bondtekoe The New Wave aflevering 49